Om oss tvåbenta!

   

     

Vi som har Kennel Chamorels heter Tezzy och Richard Vaerlien. Vi är båda inbitna Stockholmare till både själ & hjärta men 2007 byttes storstadens glam ut mot det ur hundsynpunkt mer praktiska lantlivet – lite av en privat gröna vågen skulle man kunna säga! Numer bor vi alltså ute på landet i Långtora, straxt utanför Enköping.

Våra hundar hänger med på det mesta vi gör (fast kanske inte alla på en gång!) och då de flesta i vår umgängeskrets har hund så brukar kräftskivor, födelsedagar och långpromenader bli livliga tillställningar. Även om vi båda är väldigt förtjusta i att resa (Det går faktiskt att ordna hundvakt!) så är det fysiska flygplans intresset Richards….

Jakt är ytterligare ett gemensamt intresse och vi är båda nyblivna entusiaster av skytte i olika former.

Kennel Chamorels mer i detalj;

Den första kullen föddes 1996. Detta är inget vi lever på utan en passion & ett livsintresse! Alla valpar föds upp i vårt hem vilket ger dem den fördelen att de redan från början är vana vid allt vad livet i en familj innebär. De äldre hundarna övervakar så att allt går rätt till och tar gärna del i uppfostran. Vi lägger ned mycket tid och kärlek på våra hundar.

Vi är utbildade B-figuranter inom SBK (M1 & M2) och har genomgått den första delen (Anatomi) i SKK’s uppfödarutbildning. Tezzy har genomgått Goldenklubbens uppfödarutbildning och har även läst ett antal fristående kurser i etologi samt Hundens Evolution, Genetik och Beteende vid Stockholms universitet. Richard har gått exteriör 1, 2 & 3 i Goldenklubbens regi och är nu open show domare. Vi har båda jobbat som ringsekreterare vid GRK’s OS och tycker detta är fantastiskt givande & roligt! Det finns också ett engagemang i de rasklubbar vi är medlemmar i. Under många år var vi båda aktiva i styrelsen i GRK Uppland. Richard började som mentalitetsansvarig för att de sista fem åren sitta som ordförande. Tezzy satt som sekreterare. Tezzy har även under tiotalet år varit avelsråd & vice ordförande i SBHS (Svenska Basset Hound Sällskapet) men valde efter lång och trogen tjänst att avsluta detta i Augusti-15. Kopplingen till Bassetvärlden fanns dock fortfarande kvar genom arbetet i valberedningen i SBaK (Svenska Basset Klubben) mellan 2012-2021. Numer fortsätter Tezzy sitt idéella arbete i Golden Retriever klubbens huvudstyrelse. Hon är även tillbaka i styrelsen för SBHS som avelsansvarig.

För oss känns det viktigt med en nära kontakt med våra valpköpare. Desto mer input & information ni kan ge – desto bättre val kan vi göra i vår avel! För att främja detta har vi årlig valpträff, anordnar gemensam röntgen om intresse finns för det och ställer självklart upp med hjälp & stöd genom hela valpens liv! 2003 anordnade vi vårt första ”egna” MH på SBK's Stockholmsavdelnings bana. 2015 provade vi för första gången att använda oss av det då nyligen utvecklade FB-R (Funktionsbeskrivning, retriever) och vi försöker även fortsättningsvis få våra Golden retrievers – både egna och uppfödda - beskrivna på något vis.

Kenneln och dess faciliteter har besiktigats & godkänts av Länsstyrelsen. Vi har även haft besök av SKKs kennelkonsulenter med gott betyg. Vi innehar F-skattsedel.

 

Richflyg.jpg (28943 bytes)