Om oss tvåbenta!

   

     

Vi som har Kennel Chamorels heter Tezzy och Richard Vaerlien. Vi är båda inbitna Stockholmare till både själ & hjärta men 2007 byttes storstadens glam ut mot det ur hundsynpunkt mer praktiska lantlivet – lite av en privat gröna vågen skulle man kunna säga! Numer bor vi alltså ute på landet i Långtora, straxt utanför Enköping.

Våra hundar hänger med på det mesta vi gör (fast kanske inte alla på en gång!) och då de flesta i vår umgängeskrets har hund så brukar kräftskivor, födelsedagar och långpromenader bli livliga tillställningar. Även om vi båda är väldigt förtjusta i att resa (Det går faktiskt att ordna hundvakt!) så är det fysiska flygplans intresset Richards….

Jakt är ytterligare ett gemensamt intresse och vi är båda nyblivna entusiaster av skytte i olika former.

Kennel Chamorels mer i detalj;

Vår uppfödning är i blygsam skala. Den första kullen föddes 1996, sedan har det blivit c.a en kull/år, trots att vi har två raser. Detta är inget vi lever på utan en passion & ett livsintresse! Alla valpar föds upp i vårt hem vilket ger dem den fördelen att de redan från början är vana vid allt vad livet i en familj innebär. De äldre hundarna övervakar så att allt går rätt till och tar gärna del i uppfostran. Vi lägger ned mycket tid och kärlek på våra hundar.

Vi är utbildade B-figuranter inom SBK (M1 & M2) och har genomgått den första delen (Anatomi) i SKK’s uppfödarutbildning. Tezzy har genomgått Goldenklubbens uppfödarutbildning och har även läst ett antal fristående kurser i etologi samt Hundens Evolution, Genetik och Beteende vid Stockholms universitet. Richard har gått exteriör 1 & 2 i Goldenklubbens regi med sikte på att bli open show domare. Vi har båda jobbat som ringsekreterare vid GRK’s OS och tycker detta är fantastiskt givande & roligt! Det finns också ett engagemang i de rasklubbar vi är medlemmar i. För tillfället sitter båda med i styrelsen i GRK Uppland. Richard sedan ett par år tillbaka som ordförande. Tezzy har suttit i styrelsen ett flertal år, de senaste som sekreterare.  Tezzy har under tiotalet år även varit avelsråd & vice ordförande i SBHS (Svenska Basset Hound Sällskapet) men valde efter lång och trogen tjänst att avsluta detta i Augusti-15. Kopplingen till Bassetvärlden finns dock fortfarande kvar genom arbetet i valberedningen i SBaK (Svenska Basset Klubben).

För oss känns det viktigt med en nära kontakt med våra valpköpare. Desto mer input & information ni kan ge – desto bättre val kan vi göra i vår avel! För att främja detta har vi årlig valpträff, anordnar gemensam röntgen om intresse finns för det och ställer självklart upp med hjälp & stöd genom hela valpens liv! 2003 anordnade vi vårt första ”egna” MH på SBK's Stockholmsavdelnings bana. 2015 provade vi för första gången att använda oss av det nyligen utvecklade FB-R (Funktionsbeskrivning, retriever) och vi försöker även fortsättningsvis få våra Golden retrievers – både egna och uppfödda - beskrivna på något vis.

Kenneln och dess faciliteter har besiktigats & godkänts av Länsstyrelsen.Vi har även haft besök av SKKs kennelkonsulenter med gott betyg.

Richflyg.jpg (28943 bytes)